Service Hotline
+86-755-86524100
Новини
Начало > Новини > Съдържание

Продуктова категория

LCD версия на IPhone се очаква да бъде 200 долара по-евтино от OLED

Преди няколко дни инвестиционната компания Rosenblatt Securities публикува доклад за веригата за доставки. Докладът показва, че iPhone от следващото поколение на Apple ще започне масово производство през август. Очаква се, че Apple ще предостави LCD версия на модела на цена, която е приблизително с US $ 200 по-ниска от тази на модела OLED, наличен по същото време.

Анализаторът на Rosenblatt Jun Zhang прогнозира, че Apple ще пусне три нови iPhones тази есен. Той ще включва две OLED версии, 5,8-инчовите и 6,5-инчови екрани, както и 6,1-инчов LCD екран. От гледна точка на изхода, LCD версията ще достигне 60 милиона броя, с повече от 50 милиона OLED версии. В OLED версията, 5,8-инчовите модели произвеждат около 28 милиона, а 6,5-инчовият модел е бил около 22 милиона.

Понастоящем този нов доклад за анализ на веригата за доставки изглежда съвпада с възгледите на други анализатори за новия iPhone на Apple тази есен, но то е малко по-различно в прогнозите за производство.

Докладът също така посочи, че "позиционирането на LCD моделите е в по-активна позиция и ще бъде в диапазона от 799 долара." Това ценообразуване ще спомогне за популяризирането на голям брой потребители на iPhone 6 и iPhone 6s, за да надстроите до "iPhone 8S". Типът код се нарича Jaguar Jaguar).

Анализът на анализатора на KGI Guo Mingyi обаче е малко по-различен. Той наскоро заяви, че този 6,1-инчов LCD дисплей има по-ниска цена, варираща от $ 550 до $ 650, а цената му е между $ 700 и $ 800. Моделите могат да осигуряват двойни слотове за SIM карти и не се изисква поддръжка от eSIM.

Във всеки случай LCD моделите ще бъдат почти $ 200 по-евтини от моделите OLED. Анализаторът Jun Zhang заяви, че спадът от $ 200 всъщност е резултат от редица намаления на разходите. Замяната на OLED в LCD дисплеите е спестила 50 щатски долара, а материалите от средната рамка също са оставили около 20 долара. Те също така включват безжични комуникационни модули и задни краища. Намаляване на разходите за различни компоненти, като камери и сензори, чувствителни към натиск.

Анализаторът също така заяви, че LCD моделите все още запазват дизайна на "бретон", но могат да имат малка граница отдолу. Все още не е ясно защо това е така, но според големия брой тахови LCD телефони тази година. Дизайнът не е трудно да се намери, този тип машина все още има "брадичка" се дължи главно на ограниченията на технологията на LCD панела, за да се опрости производството и да се намалят разходите, е трудно да се направят дънните компоненти като iPhone X може да бъде изработен от гъвкав, подвижен дизайн.

Що се отнася до останалите два модела OLED, анализаторите казаха, че най-новият 5,8-инчов OLED "Porsche" модел очевидно няма да има твърде много "значителни промени в дизайна" в сравнение със съществуващия iPhone X.

По-големите 6.5-инчови OLED "Rolls-Royce" модели ще бъдат по-скъпоструващи и ще предлагат някои необичайни функции като поддръжка за "iPen", които могат да бъдат подобни или да се отнасят за инструменти като Apple Pencil, но подобно на iPad. не се включват в кутията на iPhone.

Анализаторите смятат, че най-големите екранни модели на OLED iPhone също ще осигурят дизайн на двойна SIM карта, който да поддържа двойна SIM режим на готовност и тази функция ще помогне да се привлекат регионални пазари като Китай поради използването на двойна SIM карта в Азиатско-тихоокеанския регион. Много популярен.

В допълнение, новото поколение iPhone на Apple ще подобри и технологията за триизмерно разпознаване за идентификация на лицето. Второто поколение модули за наблюдение 3D ще консумират по-малко енергия и ще отворят и нови функции на приложението. По-рано бе съобщено, че това се дължи основно на доставчика Lumentum, който предоставя на Apple по-ефективен модул VCSEL.

В този доклад се споменава и едно от последните възможни подобрения. Анализаторите смятат, че новият iPhone ще подобри водоустойчивостта. Текущите iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus са с IP67 и могат да издържат на 30-минутно потапяне в 1 метър вода, но новото поколение ябълки се очаква да увеличи приемливата дълбочина на водата до 10 метра.


EBA7C0DFB5467E7367B565F25AD10652B0637DAA_size152_w642_h410.jpg

Запитване
Send
Свържете се с нас
Адрес: 5-ти етаж, HSAE техническа сграда, високотехнологичен парк, Nanshan, Шенжен, 518057, Китай
Телефон: +86-755-86524100
Факс: +86-755-86524101
Имейл: info@blazedisplay.com
Blaze голям технологии Ко, ООД